Hypotheek BKR Registratie
 
> Home  > BKR Hypotheek > BKR RegistratieBKR a2  > BKR Notering  > BKR Vermelding  > BKR Code Onterecht > Zonder BKR Toetsing  > Met BKR Notering  > Lenen BKR > Over BKR Hypotheek Registratie > Sitemap > Contact
 
 
 
 
Home
  BKR met Hypotheek
  BKR codes
  BKR codering
  BKR notering
  BKR registratie
  BKR Geregistreerd En Toch Geld Lenen?
  BKR vermelding
  Geld Lenen Particulier Renteloos
  Welke Bank Hypotheek BKR
  Mini Lening met BKR
  BKR a2
  Lenen BKR
  BKR code onterecht
  Zonder BKR toetsing
  BKR Registratie Verwijderen
  Achterstandscodering
  Wat BKR code doen
  BKR Hypotheek
 

NHG

  NHG Hypotheek
  BKR
  Bkr ondernemer
Sitemap
  Over Hypotheeksite
  Contact
   
Alles over Geld Lenen en BKR  
   
   
   

 

   
   
   
   
 
   

Met bkr registratie lenen – Waarom Niet (Laten)Verwijderen En Hoe Doe Je Dat

Als u bkr geregistreerd bent kunt u soms wel nog ergens lenen, maar u kunt beter proberen uw negatieve notering kwijt te raken. Hoe gaat dat en wat is het alternatief indien u dat niet lukt?  Hier het antwoord.

Als u te boek staat als wanbetaler bij het Bureau Kredietregistratie in Tiel moet u niet alleen rekening houden met veel afwijzingen indien u bij banken aanklopt voor een lening, maar indien u het krediet al krijgt heeft te maken met zeer hoge rentes en kosten. Daarnaast levert het ook ergernis en frustratie op als u na lang wachten alsnog een afwijzing van de bank krijgt.

Dit is niet voor iedereen weggelegd indien u bkr geregistreerd bent, maar indien uw schulden te overzien zijn dan is het zeker de moeite waard om te proberen de negatieve code achter uw naam kwijt te raken.

ER zijn 2 mogelijkheden. De eerste is u doet het zelf: in de eerste plaats moet u weten wie u heeft aangemerkt als wanbetaler. Dat doet namelijk het Bureau Kredietregistratie in Tiel niet zelf,  maar de bedrijven waar u nog een schuld heeft hebben u aangemeld bij dat bureau. Daartoe zijn zij overigens verplicht. Let wel: ook creditcardmaatschappijen kunnen en zullen u aanmelden indien u een betalingsachterstand heeft. Maar wist u ook dat rood staan met een winkelpas van bijvoorbeeld de Bijenkorf of V & D u zuur kan opbreken als u een lening aanvraagt?

Bkr succesvol verwijderen

U kunt bij iedere willekeurige bank tegen geringe kosten een aanvraagformulier krijgen om te weten waarvoor u geboekt staat en welke bedrijven u nog geld schuldig bent. Vergeet niet uw paspoort mee te nemen indien u deze aanvraag doet. Deze inzage in uw betalingsverleden leidt niet zelden tot verrassingen voor de betrokkenen, omdat kredietverstrekkers wel eens vergeten aan u te melden wat ze gedaan hebben en welke bkr code u heeft gekregen. 

Ook kan het zijn dat de registratie had moeten zijn gewist omdat u de schuld al lange tijd geleden heeft afbetaald. Ook daar worden wel eens, vaker dan men mag verwachten, fouten in gemaakt.

U kunt vervolgens met de betreffende schuldeisers om de tafel gaan zitten en proberen met hen een afbetalingsregeling overeen te komen. Moeilijk? Dat hangt af van zowel de grootte van de schuld als natuurlijk het betreffende bedrijf.

De kredietverstrekker kan kiezen om met bijvoorbeeld de afbetaling van de helft van de schuld in te stemmen en de rest kwijt te schelden. Dan weet men in ieder geval dat men een deel van het verschuldigde bedrag binnen krijgt in plaats van het risico dat men uiteindelijk helemaal niets terugkrijgt. Maar stel dat dit ook niet lukt of u weet nu al dat u nul op het rekest krijgt. Wat moet u dan doen?

Of dit een verstandige keuze is moet u zelf bepalen, maar u kunt er voor kiezen om een bureau in te schakelen die de kans aanmerkelijk vergroot dat u daadwerkelijk ook uw bkr code succesvol kwijtraakt, ook al is de registratie terecht.

Fout bij aanmelding

Dit zijn commerciële bureaus die nagaan of de bkr registratie terecht is of niet. Het blijkt namelijk dat veel bedrijven die consumenten met een achterstandsbetaling aanmelden bij het Bureau Kredietregistratie dit niet op de juiste manier gedaan hebben.

Met andere woorden: er is een fout gemaakt bij die aanmelding en dat maakt de registratie ongeldig. Deze bureaus die men gemakkelijk via het internet kan vinden claimen de bkr succesvol te kunnen verwijderen van meer dan 50 % van hun klanten.

Daarbij heeft de rechtbank in Amsterdam onlangs een belangrijke uitspraak gedaan. Hier had een inwoner van Amsterdam een negatieve bkr code gekregen voor een schuld van enkele tientjes. Hoe onbeduidend die schuld ook leek, het was wel de reden waarom de bank hem geen hypotheek wilde verstrekken.

Vervolgens is de ‘wanbetaler’ met behulp van een commercieel bureau gespecialiseerd in het verwijderen van bkr registraties naar de rechter gestapt en heeft die met succes aangevochten.

Rechter geeft ‘wanbetaler’ gelijk

De rechter vond in dit geval dat de registratie onterecht was, omdat dit in geen verhouding stond tot de schuld die de man nog had uitstaan. Bovendien kon de eiser aantonen dat hij voor de rest nooit problemen had gehad om schulden af te betalen. Interessant is dat de rechter het argument van privacy wetgeving gebruikte om de eiser in dit proces gelijk te geven.

Maar als u een grotere schuld heeft kunt u dan toch met succes uw bkr verwijderen? Dat verschilt van geval tot geval, maar het belangrijkste is dat u weet welke bedrijven u hebben aangemeld voor de registratie en waarvoor.

Niet alleen blijken sommige bedrijven wel erg lichtvaardig te zijn bij het aanmelden van wanbetalers, zelfs voor hele kleine bedragen, maar de registratie kan ook onterecht zijn.

Men kan natuurlijk proberen dit allemaal zelf uit te zoeken, maar het beste is gezien de ingewikkeldheid van deze zaken om een expert in te schakelen.

Wanneer kunt u met succes hulp inschakelen om uw bkr registratie kwijt te raken? Indien u een vast maandelijks inkomen heeft en de negatieve bkr registratie al lange tijdgeleden is. Het is dan zeker de moeite waard om te kijken of u met hulp van een professioneel bureau dan wel door het zelf te doen de negatieve code kan verwijderen.

Alternatief

Stel dat dit niet voor u is weggelegd en u zoal weet dat u schulden te groot zijn om de bkr codes achter uw naam kwijt te raken. Wat kunt u dan nog doen? Iemand kan voor u borg staan: uw familie kan bijvoorbeeld voor het te lenen bedrag garant staan. De bank is dat geval er zeker van dat ze het geld terugkrijgen indien u zelf onverhoopt daartoe niet meer staat bent. Nadeel is dat als u in gebreke blijft bij het afbetalen van de schuld de bank bij uw familie aanklopt.

Voor meer alternatieven als u bkr geregistreerd bent zie ook Geld Lenen Particulier - En nog Renteloos ook (als u mazzel heeft)

BKR Hypotheek
Welke BKR Codes zijn er en wat betekenen ze?
Hypotheek met BKR - Welke Bank Accepteert U Nog en Wat is het Alternatief?

BKR Geregistreerd Toch Geld Lenen - Hoe Doet u Dat
Mini Lening - Ook met BKR
Wat zijn de gevolgen van een BKR Codering voor me?
In welke gevallen krijg ik een BKR notering?
Waarom een BKR registratie?
Wie krijgt er allemaal een BKR vermelding?
Is Hypotheek met BKR mogelijk?
Kan ik een Hypotheek met BKR a2 notering krijgen en hoe?
Wanneer krijgt u een BKR notering
Met BKR Registratie Lenen - Waarom niet Laten Verwijderen?
Wat moet ik doen als mijn BKR code onterecht is?
Kan ik lenen zonder BKR Toetsing?
Achterstandscodering
Wat kan ik tegen BKR code doen?
Bkr ondernemer
NHG
NHG Hypotheek

HOME
Over Hypotheek BKR Registratie
Contact
 

    

 

       

(C) Hypotheek Bkr Registratie