> Home  > BKR Hypotheek > BKR Registratie BKR a2  > BKR Notering  > BKR Vermelding  > BKR Code Onterecht > Zonder BKR Toetsing  > Met BKR Notering  > Lenen BKR > Over BKR Hypotheek Registratie > Sitemap > Contact


Lenen BKR

Lenen met BKR voor bijvoorbeeld een auto of omdat u aan het einde van de maand een beetje krap bij kas zit is veel gemakkelijker. Meestal doet men er niet zo moeilijk over ook al heeft u een negatieve codering opgelopen. Denk hierbij aan de mini lening of ook wel mini krediet of flitslening genoemd. Mocht u een hypotheek met BKR willen afsluiten dan heeft u nog de meeste kans van slagen met een BKR a2 code.

Politiek en de mini lening

Medio 2010 heeft de politiek de mini lening aan banden gelegd vanwege de woekerrentes die werden berekend. Was het tot dan toe dat de rente die men op het krediet moest betalen makkelijk kon oplopen tot zelfs 600 % (volgens het onderzoek van de NIBUD), sinds de wet wordt dit beperkt tot niet meer dan 15 procent en heeft men bovendien een aantal dagen bedenktijd gekregen om te  beslissen of men die lening wel echt ook wil.

Aan de ene kant zal de snelheid waarmee u het geld op uw rekening ziet geen goed doen, maar aan de andere kant wordt het rentepercentage op de lening een stuk redelijker en betaalbaarder. Zeker met een bkr registratie zit u natuurlijk te wachten op nog hogere kosten op uw krediet.

Aflossing

Dit hoeft overigens voor u geen of een minder groot probleem te zijn zolang u het maar op tijd weer aflost en dit ook als een tijdelijke oplossing ziet.  Uiteindelijk moet u zelf weten of u hiervoor geschikt bent, maar de banken zijn er heel soepel in. U heeft alleen de eerste keer dat u het aanvraagt een paspoort of rijbewijs mee te nemen en de eerstvolgende keer is slechts een telefoontje al voldoende om nog een min krediet te krijgen.

Kleine leningen

Een andere vorm die men onder de kleine leningen kan plaatsen is de doorlopende lening. Men kan tot een van te voren aangegeven maximum lenen van de bank voor een bepaalde tijd waarbij de verlenging van de doorlopende krediet geen probleem is. Veel mensen gebruiken het doorlopende krediet van de bank omdat men aan de eind van de maand wat krap bij kas zit en wil op deze manier snel oplossen.

Nadeel doorlopende lening

Nadeel is wel dat het allemaal zo gemakkelijk is en daarom misschien langer gebruik van maakt dan u eigenlijk nodig heeft. In dat geval bent u wel duurder uit dan een andere vorm van lenen. De lener raakt gewend of verslaafd, zo u wilt,  aan dat krediet dat hij het niet aflost maar gewoon een onderdeel van zijn inkomen gaat beschouwen.  Aan het einde van de dag kan men zich dan afvragen of men wel zo voordelig uit is. Aan de andere kant wanneer kredieten verstandig worden gebruikt is het uitermate handig en hoeft het op zich geen enkel probleem te geven. Het is aan de kredietnemer hoe hij of zij ermee omgaat.

Welke BKR Codes zijn er en wat betekenen ze?
Wat zijn de gevolgen van een BKR Codering voor me?
In welke gevallen krijg ik een BKR notering?
Waarom een BKR registratie?
Wie krijgt er allemaal een BKR vermelding?
Is Hypotheek met BKR mogelijk?
Kan ik een Hypotheek met BKR a2 notering krijgen en hoe?
Welke leningen zijn nog mogelijk met BKR notering?
Wat moet ik doen als mijn BKR code onterecht is?
Kan ik lenen zonder BKR Toetsing?

HOME